27 september 2019Penney eregast bij opening tentoonstelling “Let’s Dance – Dansmode: van tutu tot pattas” in het Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum Den Haag zet dansmode in de spotlights. De tentoonstelling “Let’s Dance – Dansmode: van tutu tot pattas” brengt de bijzondere relatie tussen mode en dans uitgebreid in beeld. Dans gaat net als mode over bewegen, vrijheid en schoonheid. Marita Smit van PR-afdeling Kunstmuseum Den Haag had Penney gevraagd een column te schrijven voor het glossy magazine dat bij de tentoonstelling verschijnt. Tijdens de opening van de tentoonstelling ontving Penney uit handen van directeur Benno Tempel het eerste exemplaar van dit magazine.

5 januari 2018Penney als gast in theatershow Marcel Harmsen & Friends

Penney trad op 5 januari 2018 op in het gelegenheidsprogramma Marcel Harmsen & Friends in ’t Pand in Gorinchem, klik hier voor de opmerking van Marcel op Twitter. Marcel heeft samen met zijn Zilversteen-band het lied en de clip “Eén minuutje in Wereld Draait Door” opgenomen, klik hier.

28 februari 2017Fotoshoot Penney voor magazine LINDA.MODE Voorjaar 2017

Penney is waanzinnig trots op de fotoshoot die zij heeft mogen maken voor magazine LINDA.MODE Voorjaar 2017 van februari 2017 onder leiding van fotograaf Wendelien Daan. Het team bestond uit: fotografie: @wendeliendaan - styling: @roelschagen - visagie: @ellenromeijn - beeld: @karenschoolland. LINDA.magazine, #lindamagazine, #lindamode. Klik hier voor een indruk van de fotoreportage.

2 februari 2017Penney in TinekeShow van Tineke de Nooij

Penney heeft in het radioprogramma “TinekeShow – donderdag 02 februari 2017” van Tineke de Nooij op NPO Radio5 mogen vertellen over haar belevenissen tijdens de opnamen voor MAX Omroep tv-serie “Gouden Jaren – Indonesië”, waarvoor zijn met zeven andere BN’ers is afgereisd naar Jogyakarta in Indonesië. Klik hier voor het beluisteren van de radio uitzending.

19 januari 2017Penney in MAX Omroep tv serie Gouden Jaren Indonesië

Acht bekende landgenoten op leeftijd reizen voor een lang verblijf naar Yogyakarta, de culturele hoofdstad van Indonesië. In Gouden Jaren Indonesië beleven, ervaren en proeven Ben Cramer, Johnny Rep, Laurens van Rooyen, Noraly Beyer, Sandra Reemer, Carry Tefsen, Willeke van Ammelrooy en Penney de Jager vanuit een traditioneel onderkomen het authentieke Indonesië. De acht willen met name te weten komen hoe hun leeftijdsgenoten leven, wonen en werken. Is het een plek waar de acht zich thuis kunnen voelen? Wat verwachten ze van hun eigen gouden jaren? Verandert dat verwachtingspatroon na de ervaringen in Yogyakarta? Klik hier voor de eerste uitzending op 19 januari 2017 (6 afleveringen)

26 november 2016Penney als gast in “Naar Bed met Irene: 2. Katja Schuurman”

Penney heeft als gast van Irene Moors in haar programma ‘Naar Bed met Irene’ met als hoofdgast Katja Schuurman mogen praten over haar Willem Ruis periode. Penney inspireerde velen waaronder Katja. Klik hier voor het terugzien van de uitzending.

28 augustus 2016Penney bezoekt voorstelling The Rozettes – De Grande Finale

Penney samen met Sander Vissers na afloop van de voorstelling The Rozettes – De Grande Finale in theater Next Door van Joop Braakhekke. Een fantastische voorstelling van Frank Sanders, Marjolijn Touw, Barry Stevens, Wesley de Ridder en Sander Vissers. Klik hier voor informatie over de voorstelling.

30 juni 2016Penney met collega docent Ken Cranford van Dans Studio Pauline

Penney samen met collega docent Ken Cranford op de eindvoorstellingen van Dans Studio Pauline in theater Schaffelaar in Barneveld op 28 en 29 juni 2016. Een fantastische danser en hele lieve collega.

25 mei 2016Penney te gast bij Tijd voor MAX Radio op 24 mei 2016

De Tijd voor MAX radio-aflevering was op 24 mei 2016 van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5 te beluisteren. Klik hier om de uitzending te beluisteren.

17 mei 2016Optreden Penney bij de Toppers In Concert 2016

Op 13, 14 en 15 mei 2016 heeft Penney opgetreden in de “Toppers In Concert 2016” in de Amsterdam Arena met als thema Royal Night of Disco. Samen met danser Romario Gomes danste zij een pas de deux op muziek van “My Endless Love” van Whitney Houston.

Klik hier voor een You Tube registratie van de dans.
Klik hier voor het interview met Penney en Ad Visser.
Klik hier voor foto’s van Penney.

11 januari 2016Penney in Shownieuws Special

Koos van Plateringen van SBS Shownieuws heeft Penney opgezocht in de balletstudio waar zij les geeft en een special over haar gemaakt die op 11 januari 2016 werd uitgezonden. Klik hier om de uitzending te bekijken.

31 december 2015Penney in RTV Utrecht uitzending Gouden Tijden

In de uitzending Gouden Tijden van 31 december 2015 maakt RTV Utrecht met Penney een reis terug in de tijd. Zij neemt haar mee naar de plekken die belangrijk waren in haar jeugd, zoals haar ouderlijk huis in Den Dolder en haar school in Bilthoven. Klik hier om de uitzending te bekijken.

4 maart 2014Penney in radioprogramma EenVangisteren

Voor een verslag van het gesprek van Mischa Blok met Penney in het radioprogramma EenVangisteren, klik hier.

13 december 2015Penney en Ad Visser bij Toppers In Concert 2016

In Carlo‘s TV Café hebben de Toppers bekendgemaakt dat Penney en Ad Visser zullen meedoen aan Toppers In Concert 2016 op 13, 14 en 15 mei in de Amsterdam Arena met als thema “Royal Night of Disco”. Het belooft een feest te worden. Zie hier de tv aankondiging.

In SBS ShowNieuws van 11 januari 2016 vertelt Penney over dit optreden. Op de vraag wat ze precies gaat doen antwoordt ze: ”Ik weet het eigenlijk nog niet. We hebben het net afgesproken. Ze hadden geloof ik een TopPop blokje in gedachten. Het gaat allemaal over de 70’s dus dat past wel natuurlijk. Verder weet ik niet wat ze gaan doen. Ik ga wel iets dansen denk ik”, gaat Penney verder. Klik hier voor deze special.

29 november 2015Penney bij première “Willem Ruis, de show van zijn leven”

Op uitnodiging van Janke Dekker Producties heeft Penney in de Stadsschouwburg van Haarlem de première bijgewoond van de musical over het leven van Willem Ruis. Met haar Penney de Jager Showballet heeft zij de choreografieën verzorgd voor de Willem Ruis Lotto Show (1981-1984) en De Sterrenshow (1984-1986). De musical is een prachtig eerbetoon aan Willem Ruis. Zie hier voor Penney’s reactie in SBS Shownieuws en hier voor de fotoreportage op de rode loper.20 oktober 2015Penney bezoekt première Pandora ! de nieuwe dinnershow in Studio21

Op 18 oktober 2015 heeft Penney de première van Pandora! de nieuwe dinnershow in Studio21 te Hilversum bezocht. Een prachtige avond vol top entertainment. Bekijk hier haar foto’s.23 augustus 2015Een wervelende “Burlesque Express” met showballet Penney de Jager in Bar 36 Black op Rembrandtplein te Amsterdam

Op zaterdagavond 10 october 2015 is de première van de Burlesque Express met showballet Penney de Jager in Bar 36 Black van het Hampshire Hotel Rembrandtplein Amsterdam, Paardenstraat 11. Penney heeft op verzoek van het hotel alles uit de kast gehaald om in Bar 36 Black maandelijks een wervelende show neer te zetten. Bekijk hier de foto’s van de show door Frank Doorhof.

1 november 2014Penney de Jager opent persconferentie “Amsterdam Burlesque Award 2014” op 1 november 2014 in het Manor Hotel Amsterdam

Penney heeft op 1november 2014 de persconferentie mogen openen over het eerste jaarlijkse internationale festival “Amsterdam Burlesque Award 2104” van 13 t/m 16 november 2014 in het CMA theater, Paradijsplein 1 te Amsterdam. klik hier voor een foto impressie. Een overweldigend festival met internationale Burlesque artiesten. Voor het programma, klik hier.

2 augustus 2014Penney de Jager op Geer & Goor Roze 50+ boot Gay Pride op 2 augustus 2014

Penney heeft de choreografie verzorgd voor de ouderen op de Roze 50+ boot van Gerard Joling en Gordon tijdens de Amsterdamse Canal Parade. Op verzoek van Geer & Goor heeft Penney ook meegevaren. Voor een foto-impressie, klik hier

Gerard en Gordon varen mee in het kader van hun televisieprogramma Waarheen, Waarvoor?,waarin ze zich inzetten voor ouderen in Nederland. De deelname aan de Roze 50+ boot is onderdeel van een aflevering over roze ouderen, een groep die volgens Joling en Gordon ‘echt meer aandacht verdient’. Voor een klein stukje bewegend beeld, klik hier.

24 april 2014Koninklijke Onderscheiding voor Penney de Jager - Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Penney de Jager vierde met een danspose dat ze een koninklijke onderscheiding kreeg. Ze werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld in een collegezaal van de Nyenrode Universiteit in Breukelen uit handen van burgemeester Mirjam van 't Veld van de gemeente Stichtse Vecht. Penney kreeg de onderscheiding voor haar inzet voor de promotie van dans in Nederland en stimuleert 50-plussers om meer te bewegen. Voor een foto-impressie van de ceremonie, klik hier. Voor de reportage in SBS6 Shownieuws, klik hier. Voor een video-impressie van de toespraak van de burgemeester en uitreiking, klik hier.

17 februari 2014Penney de Jager geeft workshop ‘Burlesque’ op event Houten Danst 2014 !

Op 22 februari 2014 geeft Penney een workshop Burlesque op de derde editie van Houten Danst ! Leer de dansvorm van verleidelijk zijn op een mooie manier: Burlesque. Iedereen die van dansen en acteren houdt en een verhaal wil overbrengen in een sexy vorm kan zijn talenten laten gaan tijdens deze workshop. Natuurlijk komen specifieke bewegingen van Burlesque aan bod. Penney helpt je om illusies waar te maken. Je hoeft geen top danseres te zijn om een goede act te presenteren. Geniet van een beetje sexy en ondeugend zijn en dan zit Burlesque al snel in je bloed.

25 april 2013Herenigd Penney de Jager met haar verloren zoon David

Magazine Primero Plus editie 16 besteedt aandacht aan de hereniging enige jaren terug van Penney met haar zoon David. Klik hier voor het artikel.

16 mei 2013Penney de Jager bezocht première Aqua Bella van Dolfinarium Harderwijk op 15 mei 2013

Het Dolfinarium Harderwijk is bijna 6 maanden dicht geweest vanwege een grote verbouwing. In het vernieuwde dolfijnentheater is nu de allergrootste dolfijnenshow van Europa te zien: Aqua Bella! Op 15 mei 2013 was Penney aanwezig op de grote première.

Tijdens de verbouwing zijn er veel verhalen naar boven gekomen die tijdens de première worden geaccentueerd. Er is een prachtig krantenartikel uit die tijd waarin staat dat Penney er samen met Pierre Kartner oftewel Vader Abraham heeft opgetreden tijdens een zomertour in het park.

23 maart 2013Penney de Jager met nieuwe show SASCH op de Parade 2013 in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam

Penney de Jager zal met haar nieuwe show SASCH optreden op rondreizend theaterfestival de Parade in de zomermaanden juni, juli en augustus 2013. SASCH is te zien op:

Rotterdam 24, 25, 26 en 27 juni
Utrecht 23, 24, 25 en 26 juli
Amsterdam 14, 15, 16 en 17 augustus

Kaarten zijn te bestellen via de website van de Parade.

16 december 2012Afscheidreceptie Frank Wentink en Premiere Studio21 Dinnershow “21 On Air”

Op 16 december 2012 heeft Penney de afscheidsreceptie bezocht van Frank Wentink voorafgaand aan de premiere van zijn nieuwe Studio21 Dinnershow “21 On Air”. Frank neemt afscheid als directeur van RTL Wentink Events en gaat met pensioen.

14 september 2012Fifty Star ShowBallet op 50Plus Beurs een groot succes tijdens galaconcert Vicky Leandros

Op 14 september 2012 verzorgde Penney de Jager tijdens het galaconcert van Vicky Leandros een optreden van het Fifty Star ShowBallet dat geheel bestond uit bezoekers aan de 50Plus Beurs die tijdens hun bezoek aan de beurs auditeerden voor deelname aan de show. Hun optreden werd met groot enthousiasme ontvangen.

1 september 2012Penney de Jager danst op besloten 25 jarig huwelijksfeest in Noordwijk

Op 1 september 2012 heeft Penney tijdens een 25 jarig huwelijksfeest in Strandclub Witsand in Noordwijk een optreden verzorgd. De 200 gasten waren dol enthousiast over het optreden.

29 augustus 2012Penney de Jager zoekt danstalenten

Voor de 50PlusBeurs stelt Penney de Jager een showballet samen van dansgrage 50-plussers, het Fifty Star ShowBallet. De audities vinden plaats op de 50PlusBeurs van 11 tot en met 15 september 2012. Klik hier voor het artikel op de Privé pagina van de Telegraaf van 29 augustus 2012, en om u aan te melden voor de audities.
Voor het interview van MAX TV Live met Penney op de 50Plus Beurs, klik hier.

13 augustus 2012Penney de jager zoekt danstalent op 50Plus Beurs

Penney jureert dansaudities op komende 50Plus Beurs van 11 t/m 15 september 2012. Danstalent telt, niet de slanke lijn. Maak deel uit van haar Fifty Star ShowBallet en treedt samen op met Vicky Leandros! Aanmelden op de website 50Plus Beurs.

2 augustus 2012Penney zoekt dansende kinderen voor nieuw tv-programma

Penney de Jager zet haar schouders onder een gloednieuw project in België: Dance Kids On The Floor. Er zijn onderhandelingen met tv-stations voor een reeks uitzendingen. Klik hier voor het artikel in de Gazet van Antwerpen van 2 augustus 2012.

6 juli 2012Penney te gast bij RTV Utrecht ‘Aan Tafel! op Radio M Utrecht FM 93.1

Vrijdag 6 juli 2012 was Penney te gast bij Conny Kraaijeveld in haar dagelijkse programma Aan Tafel! met als thema ‘De andere kant van’. Penney vertelde over haar lesgeven op drie balletscholen in Maarssen, Leusden en Zeist en over visagie / make-up die zij verzorgt op evenementen. Naast dansen heeft Penney ook een andere hobby. Ze houdt namelijk heel erg van klussen. Over dit kwam zij vertellen bij Conny. Klik hier voor de aankondiging van het interview op website RTV Utrecht.

12 juni 2012Penney de Jager in tijdschrift Linda, editie juni 2012

In artikel “Bikini Monologen” van tijdschrift Linda editie juni 2012 is Penney de Jager geïnterviewd over het thema “Het is elke keer weer even slikken: jezelf aan het begin van de zomer in een bikini hijsen, ook voor bekend Nederland”. Lees hier de quote van Penney.

16 september 2011Licht Uit, Spot Aan

Penney was op 16 september 2011 met Ad Visser te gast in tv-programma ‘Licht Uit, Spot Aan’, een dagelijkse televisie-quiz over 60 jaar televisie van presentator Frits Sissing. Twee kandidatenkoppels beantwoorden vragen naar aanleiding van bijzondere, grappige en ontroerende tv-fragmenten uit het rijke archief van 60 jaar televisie. In deze uitzending Ad Visser/Penney de Jager en Bruni Heinke/Ellen Brusse. Klik hier om de uitzending te zien.

6 mei 2011Optreden Penney de Jager’s Burlesque Express op festival deBeschaving op 18 juni 2011 in Utrecht Science Park (De Uithof)

Op 18 juni 2011 verzorgt Penney de Jager twee optredens van haar show De Burlesque Express op festival deBeschaving in Utrecht Science Park (De Uithof). De optredens staan geprogrammeerd om 15.15 en 19.45 uur in de grote circustent op het terrein. Festival deBeschaving bestaat uit muziek, kunst en wetenschap, en heeft behalve uit een breed randprogramma ook 5 podia. Hiervan zijn er 3 muziekpodia, een wetenschappelijk podium en een variété podium. Zie http://www.debeschaving.nl

23 mei 2011Penney de Jager presentatrice op Utrecht Danst ! op Culturele zondag 29 mei 2011

Op zondag 29 mei 2011 staat Utrecht weer in het teken van dans, dans en nog een dans. Utrecht danst ! Penney de Jager en Benny Parisius presenteren om 13.30 uur op de Mariaplaats een programma voor jong en oud, met een speciale focus op 50plussers. Penney verzorgt de dans warming-up. Klik hier voor het programma en meer informatie.

26 april 2011Penney de Jager heeft de 3fm GIEL-Mobiel op 26 april 2011

Op 26 april 2011 was Penney de Jager te gast in ‘Giel-Mobiel’ en heeft Giel Beelen en de luisteraars van 3FM op de hoogte gebracht van haar nieuwe show “De Burlesque Express”. Elke uitzending van het 3FM-ochtendprogramma 'Giel' heeft een (bekend) persoon in Nederland dé GIEL-mobiel en hij/zij geeft de mobiele telefoon op z'n beurt door aan een ander interessant persoon . Wilt u het radio interview beluisteren, klik hier !

29 december 2010TV-blad Veronica 35 jaar

Penney werd in SBS ShowNieuws uitzending van 29 december 2010 geïnterviewd omdat zij de eerste cover sierde van TV-blad Veronica Magazine, dat op 1 januari 2011 35 jaar bestaat. In het kader van dit jubileum roept Veronica Magazine haar lezers op de mooiste cover aller tijden te kiezen, en die cover wordt dan nagemaakt. Voor een indruk van Penney’s interview, klik op http://www.shownieuws.tv/video/tv-blad-veronica-35-jaar/

Inmiddels is de uitslag bekend, klik op http://www.veronicamagazine.nl/Tatjana-op-de-cover-van-Veronica-Magazine.html/

22 november 2010Penney de Jager verleende haar medewerking aan de Beeld en Geluid lipdub

Penney de Jager heeft haar medewerking verleend aan de Beeld en Geluid lipdub voor de officiële opening op 25 november 2010 van de nieuwe POPstudio van Beeld en Geluid in Hilversum. De lipdub werd opgenomen ter ere van het nieuwe paviljoen in de Beeld en Geluid experience dat vanaf 26 november is geopend: POPstudio. In dit paviljoen staat popmuziek op de Nederlandse televisie centraal: de programma’s, de presentatoren en de artiesten. De lipdub is terug te zien op het YouTube kanaal van Beeld en Geluid:

22 oktober 2010Avro's Gouden Televizier-Ring Gala 2010

Tijdens het 45ste Gouden Televizier-Ring Gala op 22 october 2010 in theater Carré in Amsterdam is er speciale aandacht besteed aan de grootste iconen uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Middels een speciaal lied werden o.a. Mies Bouwman, Berend Boudewijn, Ad Visser en Penney de Jager geroemd voor hun televisiewerk.

Link naar foto’s van Penney op de rode loper tijdens Avro's Gouden Televizier-Ring Gala 2010